Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Talajba süllyeszthető kültéri lámpák

kertilámpás.hu webáruház
2020. 12. 18. 00:00:00
Talajba süllyeszthető kültéri lámpák

Észrevétlen, nagyon praktikus, mindenhol alkalmazható, de azért gondoljunk át néhány dolgot, mielőtt talajba süllyeszthető kültéri lámpát veszünk.

Ha pont azt szeretnénk, hogy a kert lámpák szinte észrevétlenek legyenek, de a fény mégis beborítsa a területet, van lehetőség a lámpatestek talajba történő beépítésére is. Ezek a lámpák igen magas szinten ellenállnak mind a víz elleni behatolásnak, mind a fizikai behatásoknak, ezért elhelyezhetőek mind gyalogos, mind autós forgalomnak kitett helyeken is.

Itt természetesen nem arra kell gondolni, hogy egy közúti forgalmat lehet bonyolítani, de egy autóbeálló, vagy járda szélein kiváló megoldás lehet. Lehetséges akkor is alkalmazni, amikor a lámpát körülvevő burkolat nem szilárd, tehát kaviccsal, vagy murvával, esetleg mulccsal szórt. Viszont a beépítésekor követelmény a beépítő műanyag ház besüllyesztése megfelelő teherbírású beton talapzatba.

Attól függően, hogy milyen terhelésnek van kitéve, akár komolyabb beton alapot is igényelhet, erről a gyártói utasítások általában világosan tájékoztatnak. Ilyen lámpatestek beépítésekor mindenképpen javasolni szoktuk a cserélhető fényforrású modellek használatát, mert ez lesz az, amit igazán nem lesz egyszerű cserélni a későbbiekben, ha a fényforrás élettartama lejár.

A beépítési mélység viszont ebben az esetben legalább 110-120mm lesz, ami néha utólagos kivitelezésnél, mondjuk egy meglévő térburkolatnál már kicsit komolyabb bontást igényel. Léteznek a beépített LED paneles fényforrásokból olyan modellek, aminek a beépítési mélysége csupán pár centiméter, azonban itt komolyabb  fénymennyiségre nem kell számítanunk, inkább csak irányfény funkciót látnak majd el.

Ha mégis kerted díszeként tekintesz a kültéri világításra, tekintsd meg kerti álló lámpa kínálatunkat! Nézz szét webshopunkban és rendelj bátran! Garantáljuk, hogy az általad a kiválasztott termék a raktárunkban lesz, és amilyen gyorsan csak lehet, el is juttatjuk hozzád.

Árukereső.hu Árukereső.hu